Spændebånd til kompensatorer

Spændebånd TIL kompensatorer

De specifikke Power-Clamp® af typen LINEALS og Connectors anvendes især som spændebånd til montering af kompensatorer, når disse skal produceres. Kompensatorer bruges i et bredt udsnit af industrielle applikationer.

Power-Clamp® af typen LINEALS (spændebånd) og Connectors (spændestykker) giver stor fleksibilitet ved installationen af bl.a. kompensatorer, der anvendes i kraftværker, forbrændingsanlæg, biogasanlæg, fødevareindustriens, papirmøller og cementfabrikker.

Kompensatorer er kendetegnede ved relativt store diametre – og de leveres tit i specialproducerede størrelser.
Skal man som montageansvarlig af kompensatorer, oppebære et lager af spændebånd, der dækker mange og store størrelser, fordrer dette et lager af dyre spændebånd, der ikke omsættes ofte.

Ved at anvende LINEALS eller Connectors undgås lagerbinding af dyre, ukurante spændebånd, samtidig med at der opretholdes kort leveringstid overfor kunder og montageteam.

LINEALS leveres i segmenter med hver en justérbar skrue. Segmenter kan leveres i 8 forskellige længder. Disse segmenter kan sammensættes i utallige variationer. F.eks. opnås min/max spændområde 354/374 med to sammensatte segmenter af hver længde 550mm.
Ved sammensætning af 10 segmenter af hver længde 550mm opnås min/max spændeområde 1.768/1.889mm. Dermed opnår man at kunne dække et stort spændeområde med lagerføring af en/få typer LINEALS.

Det samme gør sig gældende for Connectors. På denne type Power-Clamp® svejses båndstål i den ønskede længde på et spændestykke. Således kan montører på stedet hurtigt producere den ønskede diameter på det spændebånd, de skal bruge til opgaven. Det eneste dette kræver er, at montøren medbringer Connectors, båndstål og et mobilt svejseapparat til montagestedet. Alternativt kan spændebåndet svejses sammen hjemme på værkstedet og medbringes ud til montagestedet.

Både LINEALS og Connectors er således både hurtige at montere og billigere at lagerføre end færdigproducerede, konventionelle spændebånd.
De giver stor fleksibilitet til at kunne montere en næsten hvilken som helst diameter med begrænsede komponenter på lager.

Begge typer leveres i materialerne W1 og W5.

LINEALS leveres i 25mm bredde, mens Connectors leveres i 20 og 25mm bredde.

Foruden spændebånd til kompensatorer anvendes LINEALS og Connectors også til andre opgaver der kræver spændebånd i store diametre (fra ca. 350mm).

Fælles for disse er, behovet for justérbare spændebånd med store diametre, hvoraf der ofte anvendes et begrænset antal per størrelse.